Žele li vaši korisnici odlične proizvode ili samo dovoljno dobre?

Žele li vaši korisnici odlične proizvode ili samo dovoljno dobre?

Ilustracija: Netokracija

Okupiti šestero profesionalca zbog jednog teksta dovoljno je dobar potez, prenošenje njihovih misli i stavova u formu “intervju u kolumni” bit će odličan ako tekstom dođem do zadanog cilja. Je li odličan proizvod ili rješenje ono čemu svaki profesionalac mora težiti ili moramo trljati ruke nad dovoljno dobrim rješenjima i svjesno ignorirati ona kvalitetnija, pitanja su koja sam postavila Andreju Radišiću, Davoru Bruketi, Domagoju Davidoviću, Ivi Špiglu, Martini Molinari te Vanji Blumenšajnu, stručnjacima koje povezuje mišljenje kako svakom radu mora prethoditi analiza, inače vizija o kvalitetnom proizvodu pada u zaborav.

Je li horor biti freelancer u Hrvatskoj?

Je li horor biti freelancer u Hrvatskoj?

“Nezavisni, ali ujedinjeni” parola je Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca (HDNP) koje okuplja više od 1 500 nezavisnih profesionalaca (freelancera). HNDP je nastao s ciljem kreiranja, održavanja i promicanja zdravog profesionalnog ekosustava za sve nezavisne profesionalce.

4 ključna savjeta za PR kreativce, da ne biste pretjerali!

4 ključna savjeta za PR kreativce, da ne biste pretjerali!

Fotografija: Martina Kenji

Više od četiri godine svakodnevno surađujem s medijima, odnosno novinarima, urednicima i voditeljima medijskih sponzorstava i pokroviteljstava. Biti glavna osoba u odnosima s javnošću najčešće znači biti jedina osoba koja će raditi na promociji manifestacije, a očekivanja klijenta (uvijek) su identična onima koji promociju dodatno plaćaju. Takav stav je legitiman, pravedan, a osoba koja se nađe u takvoj poslovnoj situaciji, sigurno, je ustrajna. No, evo i četiri stvari koje sam naučila tijekom ove četiri godine suradnje s medijima.

Od danas su vaši korisnici lovci na društvenim mrežama, a vi ste plijen!

Od danas su vaši korisnici lovci na društvenim mrežama, a vi ste plijen!

Ilustracija: LA Times

Razvoj tržišta uvodi trendove u poslovanju. U zadnje tri godine značajno se povećao postotak stručnjaka za društvene mreže, u prošloj se govorilo, pisalo i predavalo o važnosti praćenja korisnika putem Google Analyticsa, a ova će godina biti zapamćena po content marketingu. Iako su društvene mreže postale mješavina službe za korisnike, odnosa s javnošću, prodajnog kanala te brendiranja, većina tvrtki u svojoj strategiji odbacuje mogućnost da će njihova Facebook stranica ili Twitter korisnički račun u budućnosti postati primarno korisnička služba.